Öğrencilerimizi 21. yüzyılın gerektirdiği bilgi ve becerilere sahip, Dünya ile konuşan, Dünya ile çalışan, Dünya ile yarışan liderler olarak geleceğe hazırlamayı hedefliyoruz.
Bu hedef doğrultusunda, eğitim birimlerimiz tarafından, MEB müfredatına uygun şekilde, eğitimcilerimizin danışmanlığında geliştirilen ve eğitim dünyasındaki yeni gelişmeler ışığında sürekli güncellenmekte olan ortaokul eğitimimiz ile akademik başarının önündeki tüm engelleri kaldırıyoruz ve ulusal sınavlardaki başarılarının yanı sıra sosyal, kültürel, sanatsal ve sportif alanlarda da varlık gösteren öğrenciler yetiştiriyoruz.
Okulumuzun rehberlik programı öğrenci, veli ve öğretmenlerin olumlu öğrenme deneyimleri yaşamalarına yardımcı olmayı amaçlamaktadır. Yaklaşım ve içerik olarak “Gelişimsel ve Önleyici Rehberlik” hizmetleri sunmayı amaçlayan Doğan Ortaokulu Rehberlik ve Psikolojik Danışmanlık Servisi, öğrencilerin;
LGS Sürecinde Rehberlik Servisinin Çalışmaları
Sınav Kaygısı Ölçeği
Sınav Kaygısı Grup Çalışması
Hedef Belirleme
Akademik Benlik Kavramı Ölçeği
Holland Mesleki İlgi Envanteri
Motivasyon Ve Verimli Ders Çalışma Semineri
Meslek Seçimi Semineri
Yol Haritam Formu
Çalışma Planı
Lisemizin yapmış olduğu mezun öğrencilerden mesleki rehberlik programına 8. Sınıfları da dahil ediyoruz.
Rehber Öğretmen
Eda YILDIZ
Çocukların medya araçları ile oldukça erken dönemde tanışmaları ve onlarla çok yakın ilişki içinde olmaları, medyanın çocuklar üzerindeki etkisinin artmasında önemli rol oynamaktadır.
Çocukların medya denilince akıllarına gelen televizyon ve internettir.
Çocuklar erken çocukluk döneminin sonlarına doğru televizyon dışındaki medya araçlarına da yönelmektedirler.
TELEVİZYONUN ÇOCUKLARIMIZ ÜZERİNDE Kİ ETKİLERİ
Bedensel etkisi
Oyunlarına etkisi